Sagatavo savu saimniecību siltajai sezonai!
Ziņas

Sagatavo savu saimniecību siltajai sezonai!

Straujiem soļiem tuvojas pavasaris, tādēļ ir pēdējais laiks padomāt par savas saimniecības sagatavošanu aktīvajai pavasara – vasaras sezonai. SIA LARTA piedāvā piena telpu aprīkojumu, rezerves daļas un visu citu, kas nepieciešams piena liellopu audzēšanai. Mūsu darbinieki ir gatavi ne tikai piegādāt jūsu pasūtījumu, bet arī to uzstādīt, iestatīt, kā arī nodrošināt profilaktisko apkopi un remontu. Vairāk informācijas sadaļā PAKALPOJUMI.

Neaizmirstiet laikus veikt slaukšanas agregātu apkopi, lai jau

savlaicīgi salabotu sīkas nepilnības un tās nepārvērstos nopietnos iekārtas bojājumos, kas apgrūtina saimniecības darbību.

SIA LARTA ražo un piegādā gultņus lauksaimniecības tehnikai un citas rezerves daļas plašā sortimentā un cenu amplitūdā, mūsu darbinieki ar prieku sniegs konsultācijas ikvienai saimniecībai, lai palīdzētu piemeklēt konkrētajai situācijai nepieciešamās rezerves daļas.


Elektriskie gani un to uzstādīšana

Izvēloties elektrisko ganu, ir jāņem vērā, kādi liellopi tajā uzturēsies. Ja gans ir paredzēts piena govīm, tām nevajadzēs lielu impulsa enerģiju, jo piena govis ir rāmas, mierīgas un pieradušas pie cilvēkiem. Gaļas govīm ir ieteicams izvēlēties elektrisko ganu ar lielāku impulsa stiprumu, jo tās ir spēcīgākas un var pārraut ganu, ja gana impulss nebūs pietiekami spēcīgs. Uzstādot elektrisko ganu, ir jāizvairās to novietot koku un krūmu tuvumā, to lapu un zaru pieskaršanās ganam veicinās strāvas zudumus un samazinās to efektivitāti. Kā arī elektriskajam žogam ir jābūt pamanāmam, lai govis nejauši nepietuvotos žogam un nesaņemtu strāvas impulsus. Uzstādot ganu, nevajadzētu aizmirst par zemējumu - zemējuma stieņiem jābūt pietiekami gariem un dziļi iesistiem zemē, lai pārliecinātos, ka pat mitrā augsnē strāvas plūsma plūstu no zemes uz

barotāju. Elektriskais gans ir labs zibensnovedējs, tādēļ negaisa laikā to ir ieteicams atslēgt. Elektriskā gana atslēgšana negaisa laikā pasargās gan pašu iekārtu, gan govis, kas atrodas aplokā.

 

Graudu dzirnavas

Ja vēlaties ieekonomēt izmaksas, jūs varat sagatavot spēkbarības maisījumus savā saimniecībā, nevis iegādāties tos no kāda cita ražotāja. Ja jūsu saimniecībā tiek audzēti graudaugi un kukurūza, jūs varat iegādāties graudu dzirnavas un samalt ievāktos graudus un kukurūzu, izmantojot to kā spēkbarības maisījumu. Šādi jūsu saimniecība var veiksmīgi ieekonomēt finansiālos līdzekļus, kurus pēc tam var ieguldīt saimniecības attīstībā.

SIA LARTA jau 40 gadus ir Latvijas lauksaimnieku sabiedrotais ikdienas darbos. Mēs sniedzam ikvienam savam klientam pilna cikla servisu – sākot no iegādes brīža līdz pat remontam – un palīdzam atrisināt visas, ar piena agregātiem saistītās, problēmas. Dodies uz KONTAKTU sadaļu, un sazinies ar mums, lai uzzinātu kā varam palīdzēt Tavai saimniecībai augt un attīstīties!
: